Frittelle (slané)

4. srpna 2010 v 16:46 | ps |  Kulinář
Kromě sladké varianty smaženek existuje taky slaná varianta.

-----
400 g rýže
300 g mouky (hladká)
300 g parmazánu (Parmigiano-Reggiano)
4 vejce
sádlo a olej na smažení
sůl, pepř (přiměřeně)

Ve slané vodě uvaříme rýži. Do mísy dáme nastrouhaný parmazán, mouku, uvařenou rýži, vejce a vše zamícháme, až se vytvoří celistvé těsto. Z něj pak vykrajujeme vlhkou lžící bochánky a ty dáváme do rozpáleného oleje se sádlem a smažíme dozlatova.
Podávají se ještě teplé.

Prakticky se jedná o starý recept na jednoduché jídlo vesničanů, z ingrediencí co dům dal a co zbylo od minule. Může se proto použít rýže zbylá z předchozího dne nebo přidat i cokoliv dalšího, např. fazole, hrášek apod.

Bookmark and Share
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama